Click Here For Free Blog Backgrounds!!!
Blogaholic Designs

2012. július 12., csütörtök

Havas Henrik: Pornó I- II.


Ez a kritika szigorúan csak 18 éven felülieknek való! Ezen felül is kemény felkavaró bejegyzés egy felkavaró könyvről, aki nem szeret a szexualitásról úgy olvasni, hogy semmi sincs szépítve, ne kezdjen bele, mert néhol eléggé alpári voltam, mert a könyv is az, és máshogy pár dolgot nem lehet kifejezni. Én szóltam! 

Szeretnék már jó könyvet olvasni, de csak magamat okolhatom, hogy ilyen szemetek kerülnek a kezembe. Amióta az e- olvasó kütyüm megvan, hajlamos vagyok elolvasni a legnagyobb blődségeket, az összes szemetet, ami csak kicsit is felkelti az érdeklődésemet. Ez a könyv is csak kicsit keltette fel, sőt, a durvább, perverzebb, töményebb pornós könyvtől már az elején ódzkodtam. Miközben olvastam, ötvenszer megkérdeztem magamtól, hogy ezt én miért is olvasom? Miért nem törlöm le a Kindle-ről, és felejtem el de rögtön? Ennek csupán annyi az oka, hogy utálok könyvet félbe hagyni. Csak azt szoktam félbe hagyni amit el sem kezdtem. 

Ez a könyv két részre oszlik, egyik az általános pornózásról szól, tehát Kovi-ról, Michelle Wildról, Maya Gold-ról és a többi számomra semmit mondó pornó szinészről, producerről rendezőről. Azt hittem, bepillantást nyerhetünk a pornó világába, ami igaz is volt ugyan, de jóformán az első kötet nem állt másból, csak sok egymás utáni mini életrajzból. Ebből csak annyit tudtam megállapítani, hogy a legtöbb pornó színésznőt bántalmazták kiskorában, ami nagyon szomorú és megrázó, de azt gondolom, ha valaki elég erős, akkor nem rögtön egy olyan szakmába veti magát, ahol ismét csak a megalázás jut neki osztályrészül. Mondhatjuk persze, hogy nem megalázó, ha ötven férfi veri ránk a farkát, vagy ha 4-en dugnak amerről érnek, de én ezt nem hiszem el. Ez senkinek sem jó, állítom, hogy egy józan gondolkodású férfinak sem. A durvább részéről majd később. 

Jóformán minden pornó színésznő panaszkodott, hogy ez fájdalmas, nagyon fárasztó munka, de kell a pénz. Szinte ledöbbentem, amikor kiderült mennyit keresnek, és majdnem mindegyik csak bérel egy garzont valahol. Persze utána leesett, hogy sokan drogokhoz nyúlnak, különben nem tudnák elviselni ezt az egészet, de akkor is megdöbbentő. Feketén fehéren le van írva, hogy egy amatőr filmért általában 25 ezer forint üti a markát valakinek, és heti 4x -5x minimum forgatnak. Tehát elvileg igen csak kéne lennie ott pénznek. Nem értem, én ezt egyszerűen nem értem. 

Ez a rész egyébként kimondottan unalmas volt. Marhára nem érdekelt a sok egyen sztori. Mindenkit vertek a nők között kicsinek. Pont. A férfiak mind szeretik a szexet. Pont Milyen meglepő, különben minek mentek volna ebbe a szakmába. A producerek, mind tehetségesek, mindenki a legjobbnak tartja magát. Pont. Persze egy két érdekesebb részlet is van benne, de az pár mondat, a többin aludtam. 

A második kötet az már teljesen más volt. Szinte el sem hittem, hogy én ezt a könyvet olvasom, sőt azt sem, hogy ilyen emberek léteznek. Persze hallottam én már sokat ezekről az extrém pornó filmekről, de akkor is émelyegtem, amikor az egyik pornó színésznő azzal jött, hogy a pisi szex gyönyörű tud lenni, vagy a másik azzal, hogy kitalálta, hogy most már medvével akarja csinálni, és Havas Henriktől kérdezte, hogy van- e olyan kapcsolata, ahonnan lehetne medvét szerezni, mert a medve normálisabban szexel, mint az oroszlán - aki szex közben harap, nem maradna sok a néniből.... 



Most persze, az jöhetne le, hogy én elítélem a pornó ipart. Nem, nem ítélem el, azt gondolom a nőknek a legrosszabb benne, mert később ha kiégnek, nem sok mindent tudnak kezdeni majd magukkal, és egyre lejjebb fognak süllyedni, jobb esetben még időben kitörtnek, és keresnek maguknak egy normál élettársat, kapcsolatot, gyereket szülnek, és élik egy normális ember életét. Mert elhiszem, hogy van egy két extrém eset, akinek ez jó, de a többség nem ezt mondja el a könyvben sem, mindenki ki akar törni, legszívesebben menekülne az egészből. - Persze itt most nem a producerekre és a pasikra gondolok. 

A legborzasztóbb az, hogy igenis szükség van ezekre az extrém filmekre. Magára, hogy a pornóra, mint műfajra szüksége van az embereknek, aláírom. Ez szerintem teljesen normális dolog, nincs ebben semmi elítélendő. De ha valakinek már az tetszik, hogy egy nőt halálba fojtogatnak vagy az, hogy szaros vízben úszkál, vagy esetleg, hogy egy angolnát dug a seggébe... Hát, szerintem elszomorító. És a két kötet szerint erre van manapság a legtöbb igény, nem a Kovi féle minőségi szexfilmre, aminek története is van. 

Én nem ajánlom ezt a könyvet senkinek, aki akar egy kicsit elmélázni ezeket a dolgokon, azoknak talán, de nekem még mindig forog a gyomrom, ha a történetekre gondolok. Sajnálom- e hogy elolvastam? Igen. Azt hiszem sajnálom, mert néha jobb ha nem tudunk az ilyenekről. Én inkább maradok a kis rózsaszín , csöpögős romantikus könyveknél, ahol a férfiaknak még elég egy nő, és elég a szerelem. Persze tudom, hogy ez a tendencia sajnos egyre ritkább, de én még reménykedek. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése